E. Lakkapään Konditoria Ky

Erkki, Tim ja Maarit Lakkapää

Olemme ylitorniolainen leipomopakasteita valmistava perheyritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat raaka- ja valmispakasteet. Valikoimissamme on suolaisia ja makeita herkkuja, mutta voimme valmistaa myös asiakkaan toivomuksen mukaisia tuotteita, mikäli ne soveltuvat valmistusprosessiimme.

Toimitamme tuotteitamme suurille sekä pienille leipomoille, suurkeittiöille sekä vähittäiskaupoille. Palvelemme myös kuluttaja-asiakkaita, jotka voivat asioida leipomo-myymälässämme.

Olemme toimineet alalla vuodesta 1995 ja tuotteidemme laatu ja toimitusvarmuus ovat huippuluokkaa!


Hyvää Suomesta

Yrityksellämme on arvostetun Hyvää Suomesta-Joutsenlipun käyttöoikeus, joka on takuuna tuotteessa käytetyistä laadukkaista suomalaisista raaka-aineista. Kaikilla meidän tuotteillamme on oikeus käyttää Joutsenlippua.

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki.
Hyvää Suomesta

Leipomotoimintaa jo neljännessä polvessa

Lakkapään leipomo on saanut alkunsa 1930-luvulla, jolloinka leipomoa piti Vilppu Lakkapään täti Hotelli Kievarin yhteydessä Ylitorniolla. Vilpun täti luopui leipomosta vuonna 1968, jolloinka Kaisa ja Vilppu Lakkapää päättivät ostaa sen häneltä. Ei kulunut kauaakaan kun vuotta myöhemmin 1969 Lakkapään leipomo muutti uusiin tiloihin ja samalla leipomon kokokin kasvoi huomattavasti 1100 m²:n. Pian leipomotoiminta laajentui kun yritys osti Suupalan Pellosta 1977, Joukonleivän Keminmaasta 1982, puolet Torkkolan leipomosta Rovaniemeltä 1983, Lankisen leipomon Torniosta 1984, Lapin Pakari Oy:n Rovaniemeltä 1986, Rantalan leipomon Sodankylästä 1986 sekä Vehnäkeskuksen Oulusta 1987.

Kaisan ja Vilpun poika Erkki aloitti leipomisen 16-vuotiaana heidän leipomossa ja oli mukana aina siihen asti, kunnes yritykset myytiin Vaasan leipomoille 1989. Myynnin johdosta astui voimaan viiden vuoden kilpailurajoitus ja jatkossa ei saanut myöskään enää käyttää alkuperäistä Lakkapään leipomon nimeä.

Uusi alku ja pakasteleivonta

Maarit ja Erkki käynnistivät perinteisen leipomotoiminnan uudelleen 1995. Huomasimme kuitenkin pian, että isot leipomot olivat vallanneet markkinat. Vuonna 1997 erikoistuimme raaka- ja valmispakasteleivontaan ja leipomopakasteiden valmistuksen myötä myyntialueemme laajeni kattamaan koko Suomen. Aluksi asiakkaitamme olivat lähinnä toiset leipomot, mutta asiakaskuntamme on laajentunut myös mm. suurkeittiöihin sekä vähittäiskauppoihin.

Poikamme Tim on ollut leivontatoiminnassa mukana nyt jo useamman vuoden ja haluamme jatkossakin antaa maukkaita makuelämyksiä sekä arkeen, että juhlaan!

Image
Image